Hoofd Menu  

   

De laatse tien weken van het eerste leerjaar ga je stagelopen. De bedoeling is dat je zelf een stageplaats zoekt. Op s-bb.nl kun je een plaats zoeken bij jou in de buurt. Ook kun je vinden op deze site welke bedrijven een erkenning hebben om jou te begeleiden. Je coach kan je altijd helpen.

Welkom op de website van de opleiding Engineering van het Friesland College. Op deze website vind je veel informatie over de leereenheden. Naast informatie over de actuele leereenheid ook nieuws en overige engineering informatie.

De stage Leereenheid BPV 1 Engineering

BPV staat voor Beroeps Praktijk Vorming. Het is een belangrijk onderdeel van je opleiding.

De leereenheid BPV 1 is een eerstejaars oriënterende stage van de opleiding Engineering van de School van Techniek en Technologie op het Friesland College.
Je hebt gekozen voor een beroepsopleiding. Dat je daarbij veel met bedrijven in aanraking komt, is logisch. Voor school zijn deze bedrijven onmisbare partners in jullie opleiding tot verantwoordelijk werknemer.
Het doel van deze stage is dat je een bedrijfscultuur leert kennen. Wat doen de verschillende afdelingen, hoe is het georganiseerd en wat is er gedaan aan bijvoorbeeld veiligheid. Wat zijn de plekken waar MBO4 engineers terecht kunnen komen?
Allemaal zaken waar we je in deze oriënterende stage naar willen laten kijken.

BPV opdracht

Tijdens je stage werk je aan 4 opdrachten, waarvan 2 voor L&B. Zowel de coach en de stagebegeleider zullen je opdrachten beoordelen. Je stage en de opdrachten maken deel uit van je opleiding en zijn dus verplichte onderdelen. Aan het eind van de stage laat je alles aan je begeleider in het bedrijf zien. Deze kan dan beoordelen of het voldoet aan de eisen van de stagebieder. Ter bevestiging moet je begeleider een handtekening ‘voor akkoord’ zetten. Beide zullen met een voldoende moeten worden beoordeeld. De opdrachten voeg je toe aan je portfolio en je kunt ze mogelijk later als bewijslast gebruiken in je examendossier.
In de tweede bijlage vind je nog een aantal opdrachten die voor het vak L&B gemaakt moeten worden. Ook deze gemaakte opdrachten voeg je toe aan je portfolio wat later gebruikt wordt voor je examendossier.

Stagedocumenten

Klik op het pictogram voor alle project documenten van deze leereenheid.

Wij wensen je veel succes, plezier en een leerzame stage toe.

Succes!

Team Engineering Friesland College

   

Weblinks BPV 1 Engineering

   
© Team Engineering Friesland College